Ce este un magazin virtual?

Aceasta intrebare poate parea un pic inutila, in sensul ca oricine stie ce este un magazin virtual…Sau nu?

Am avut ocazia sa discut cu un potential client despre realizarea unui magazin virtual pe domeniul de activitate in care acesta activa. Domnul ne-a cerut lamuriri cu privire la ce anume este un magazin virtual si cum l-ar putea ajuta unul, cum l-ar putea ajuta sa isi creasca vanzarile sau sa devina mai cunoscut, ca business. Din acest motiv, m-am decis sa scriu acest articol, incercand sa explic aici pe scurt ce este un magazin virtual.

Deci: un magazin virtual este in principiu un site web orientat catre prezentarea detaliata de produse sau servicii, in scopul vanzarii prin intermediul siteului care face subiectul acestei discutii. Spun prin intermediul siteului, pentru ca un site care prezinta produse dar nu permite cumpararea acestora prin intermediul siteului nu este un magazin virtual, ci cel mult un catalog de produse, util, dar din punctul meu de vedere, de multe ori incomplet.

Magazinele virtuale prezinta de obicei produsele intr-o forma organizata, pe categorii si subcategorii, permitand gasirea usoara a produsului dorit, permit de asemenea prezentarea de informatii despre produs, permit de multe ori compararea produselor, prezentarea unor imagini ale produsului si, foarte important, a unui pret de achizitie.

Un site de acest gen, dupa cum am spus, permite vizitatorului sa lanseze comanda de cumparare a produsul de pe internet, plata acestuia putand fi facuta online, prin intermediul cardului sau a unui SMS, sau prin modalitati clasice, precum plata ramburs sau prin banca. In aceste ultime doua cazuri de obicei, in momentul efectuarii comenzii, clientul primeste o factura proforma ce permite achitarea ulterioara a produsului achizitionat.

Ca o concluzie, modalitatea de plata a produsului nu schimba caracterul siteului, putem vorbi despre site ca despre un magazin virtual, fie ca permite achitarea produselor prin plata directa cu cardul sau nu, plata prin intermediul cardului fiind mai intalnita in anumite domenii de activitate si mai putin populara in altele, unde sumele mari precum si traditia afacerii conduc catre alte modalitati de plata.

De exemplu, in cazul unui site ce vinde produse prelucrate de metal, fier forjat, etc, este destul de probabil ca magazinul sa permita plata la termen, prin factura, excluzand plata online prin intermediul cardului, acest lucru, dupa cum am spus, neschimbandu-i caracterul de magazin online.

Siteurile de acest gen sunt foarte populare in anumite domenii de activitate precum vanzarea de flori, bijuterii, haine, papetarie, computere si accesorii IT, produse de larg consum in general, dar nu numai, comertul online fiind deschis oricarui tip de activitate comerciala, de aceea putem gasi magazine virtuale in domenii mult mai putin cunoscute, care la prima vedere nu s-ar preta atat de usor comertului online.

De retinut ca imbogatirea afacerii dvs prin deschiderea unui magazin virtual este benefica, oferindu-i afacerii dvs accesul la o piata emergenta, practic nelimitata ca spatiu, limitele internetului fiind practic inexistente.

Daca doriti ca firma dvs sa profite de aceasta piata chiar astazi, cereti-ne o oferta chiar acum si aflati cat costa un astfel de site si in cat timp il puteti avea.

Cereti o oferta de pret chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *