Nu ingropati banii intr-un pasiv,investiti mai bine intr-un activ!

promoveaza-ti siteul prin Google adWords in Pitesti si castiga contracteRealizarea unui site web este un lucru la care fiecare firma ar trebui sa se gandeasca, este ceva fara de care nu prea se mai poate astazi, pentru ca fara un site web, inseamna ca nu iti faci cunoscuta prezenta asa cum ar trebui. Iar daca nu te stie lumea, nu prea vinzi.

Bun. Unde vreau sa ajung?

Realizarea unui site web implica o cheltuiala pentru ca reprezinta rezultatul muncii unei echipe care imbina capacitatile tehnice cu cele artistice si cu cele de comunicare.

Toate astea, in orice colt al lumii, costa bani, bani fara de care nu se poate decat daca apelezi la nepotul unui prieten care stie cum sa faca o pagina de internet pentru ca a invatat la scoala. Deci nu…

Deci, daca va hotarati sa apelati la serviciile unei firme de specialitate si sa platiti pentru serviciile primite, sunt sigur ca va faceti calcule de pret, cat costa siteul, o fi mult, o fi putin, vorba reclamei, dincolo era mai ieftin.

Problema aici este ca de cele mai multe ori, perceptia este gresita, si de multe ori gresit comunicata chiar de catre cel ce realizeaza siteul, pentru ca, cu exceptia putinelor cazuri in care clientul chiar are nevoie de un site web pentru a corespunde unor cerinte (de certificare sau similare), clientul nu are nevoie de un site web de dragul siteului, pentru ca, in afara de web designeri, nimeni nu priveste un site web prin prisma siteului in sine. Un manager in nici un caz nu se va entuziasma pentru faptul ca are un site pentru care a platit o suma mai mare sau mai mica si care raspunde la adresa firmei .ro si gata.

Un manager are nevoie de un site web pentru firma pe care o conduce pentru a creste vanzarile, are nevoie de un site web pentru a promova firma mai bine, pentru a o face mai cunoscuta, nu pentru a se lauda ca are site.

De aceea, cred ca incercarea de a-i vinde unui client realizarea unui site web nu este cea mai buna alegere, desi, recunosc, si eu o fac cateodata, pentru ca, de multe ori clientul asta doreste in prima faza: sa aiba site, fara a se gandi la rezultatele pe care le aduce siteul respectiv.

Ce ar trebui atunci sa ii vindem clientului daca nu un site web?

Ei bine, in loc de „un site web”, ar trebui sa ii vindem un instrument eficient care sa ii raspunda cerintelor si scopurilor propuse. Ar trebui sa il intrebam de ce doreste sa isi faca un site, ce urmareste prin acest lucru, pentru ca poate reusim sa il ajutam sa isi indeplineasca scopurile.

Astfel, in momentul in care clientului i se va propune o solutie „la pachet” prin care sa isi recupereze banii platiti pentru realizarea siteului web, nu va spune nu, ba din contra!

Si cum putem transforma un site intr-un instrument care sa isi recupereze banii investiti in realizarea lui?

Destul de simplu:

  1. Realizam siteul cu un scop bine definit in minte, avand grija sa comunicam eficient si clar acel scop vizitatorilor nostri, potentiali clienti. Astfel, scopul poate fi ca potentialii clienti ce ne viziteaza siteul sa intre in legatura cu noi, cerandu-ne o oferta de pret, sau scopul poate fi sa se vanda cat mai multe produse, in cazul in care siteul realizat este orientat catre vanzari.
  2. Promovam siteul pentru cautari specifice, incat sa raspunda cautarilor clientilor pentru exact scopul propus mai sus si comunicat atat de eficient pe site.

Altfel spus, facem siteul cu un scop si aducem oameni pe site. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Cu cat mai multi, targetati neaparat, vom avea mai multe vanzari. Orice vanzare prin intermediul siteului va intoarce (cel putin o parte) din banii investiti in realizarea siteului.

Si cum putem face acest lucru, la modul concret?

Pentru a trage o concluzie, realizarea unui site web nu este foarte eficienta fara o promovare adecvata, de aceea in loc de un serviciu individual recomand un pachet de servicii, anume realizarea siteului si promovarea lui in concordanta cu scopul propus.

Astfel, siteul va fi transformat intr-un element activ ce va aduce contracte. Altfel, fara o promovare adecvata, siteul va fi doar o cheltuiala pe care va trebui sa o faceti la un moment dat.

Ce alegeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *